Wat biedt Context! voor uw cursisten?

Elk thema biedt cursisten een vaste en duidelijke structuur. De cursisten werken daardoor snel en zelfstandig met de thema's. Elk thema bestaat uit een introductie, een kennischeck, activiteiten en een verwijzing naar hulpmiddelen. De methode is geschikt voor alle opleidingen en voor alle niveaus in het mbo. Cursisten die moeite hebben met lezen en schrijven kunnen gebruikmaken van de readspeaker. De readspeaker is een instrument dat kan voorlezen via de computer.


Aantrekkelijk

Context! bestaat uit een stoere en stevige werkmap en bevat uitdagende activiteiten. Daarnaast is de map vormgegeven met sprekende illustraties en afbeeldingen die aansluiten op de belevingswereld van uw cursist.

Eigentijds

Naast de map vindt uw cursist aanvullend materiaal op deze methodesite. Op deze site zijn tekstbronnen, testen, filmpjes en links te vinden die verdieping geven op de thema's. Context! biedt eigentijdse bronnen zoals: het internet en filmpjes die u op YouTube vindt. De cursisten zijn met deze bronnen vertrouwd en zijn daardoor meer betrokken en gemotiveerd. Maar cursisten zitten niet alleen achter de computer. Cursisten kunnen hun competenties pas echt ontwikkelen als ze er actief mee aan de slag gaan. Daarvoor zijn de uitdagende activiteiten ontwikkeld. Leren in Context! dus.